Στις Σπέτσες για την εκδήλωση της Αρμάτας με Summer Holidays!

H Summer Holidays για 3η συνεχόμενη χρονιά τιμά τις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις της «Αρμάτας». Για αυτό και σας παρέχει τις καλύτερες παροχές και υπηρεσίες στις Σπέτσες για όσες ημέρες επιθυμείτε να διανυκτερεύσετε.

Ζήστε από κοντά την αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας!

Εκτός από τα πακέτα διακοπών για την περίοδο 8 με 12 Σεπτεμβρίου μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε πλήρες γεύματα σε συνεργαζόμενα εστιατόρια και φυσικά την μετακίνηση σας με ιδιωτικό σκάφος.

Ο Δήμος Σπετσών τιμά κάθε χρόνο την κορυφαία εκδήλωση ηρωισμού των Σπετσιωτών, τη Ναυμαχία των Σπετσών που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 1822 και η οποία έχει καταγραφεί ως ένα από σημαντικότερα γεγονότα της Επανάστασης του 1821. Διοργανώνει την «Αρμάτα» τη μεγαλύτερη γιορτή του νησιού, με αναπαράσταση της ένδοξης Ναυμαχίας, πλαισιωμένη από εξαιρετικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι Σπετσιώτες αφιέρωσαν τη νίκη τους στην Παναγία, κτίζοντας το εκκλησάκι Παναγία Αρμάτα, επειδή, σύμφωνα με την παράδοση, βοήθησε τους Έλληνες να κατατροπώσουν τον τουρκικό στόλο.

Πλήθος επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, έρχεται στις Σπέτσες κάθε Σεπτέμβριο για να παρευρεθεί στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις της «Αρμάτας», που διαρκούν μία εβδομάδα και διοργανώνονται εις ανάμνηση της ναυμαχίας των Σπετσών. Το πρόγραμμα των εορτασμών περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις (συναυλίες, χορωδίες, συγκροτήματα παραδοσιακών χορών και μουσικής, κ.λ.π.), θεατρικές παραστάσεις, κανονιοβολισμούς, κ.α.
Το δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, γίνεται η αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας με την πυρπόληση ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας με την ταυτόχρονη εξιστόρηση των ιστορικών γεγονότων και ολοκληρώνεται μέσα σε μία πανδαισία πυροτεχνημάτων, και βεγγαλικών.
Στους εορτασμούς λαμβάνει μέρος μεγάλος αριθμός κατοίκων των Σπετσών και τιμούν τις Σπέτσες με την παρουσία τους πλήθος επισήμων, εκπροσώπων της πολιτείας, της εκκλησίας, των αρχών και των γραμμάτων και των τεχνών.

Το Πολεμικό Ναυτικό τιμά την ιστορικής σημασίας ναυμαχίας με την παρουσία πλοίου και αγήματός του.
Ο Δήμος από την πλευρά του, τιμά τους προσκεκλημένους σε ειδική τελετή που γίνεται στο Δημαρχείο των Σπετσών πριν από την αναπαράσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Summer Holidays © Copyright © 2014 - 2022 All rights reserved.

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled.