Πόρος: Σαν παλιό σινεμά

1. Ταξίδι στο χρόνο

Δύο τρία στενά πίσω από το λιμάνι, ο Πόρος κρύβει γραφικές γειτονιές, στενά σοκάκια και σκαλιά που οδηγούν ψηλά στη γειτονιά του Άη Γιώργη με αγιογραφίες του Παρθένη. Εκεί λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1890 το κατάστημα Συλλογή (www.sylogi.gr), με γεμάτα τα ξύλινα ράφια του από διάφορα μικροαντικείμενα.

2. Πολιτιστικό καλοκαίρι

Μεταξύ πολλών άλλων ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Φωτεινή Βελεσιώτου θα εμφανιστούν σε πλατείες και παραλίες και θα δώσουν το έναυσμα για ξέφρενα πάρτι στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου. Δεν θα λείψουν βραδιές με μουσική δωματίου, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν οι προβολές έντεκα ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στον θερινό κινηματογράφο Διάνα (τηλ. 6942-653111) με ελεύθερη είσοδο (1-6 /7) www.poros.gr .

3. Καλοκαίρια με τέχνη

Η μικρή γκαλερί Citronne (www.citronne.gr) πραγματεύεται φέτος την έννοια των Ορίων μέσα από τέσσερις διαδοχικές εκθέσεις. Στην πρώτη (που τρέχει τώρα) παρουσιάζονται τα λιγότερο γνωστά γλυπτά του Τάκη Λάππα.

4. Στο περιγιάλι το κρυφό

Ξεκινώντας από το «περιγιάλι το κρυφό», όπως αναφέρει το Μικρό Νεώριο ο Σεφέρης, συνεχίστε έως το Μεγάλο Νεώριο, το λιμανάκι της Αγάπης και τον Ρωσικό Ναύσταθμο. Το  Μοναστήρι θα λειτουργεί φέτος οργανωμένα και η Βαγιωνιά ενδείκνυται όταν έχει νοτιά.

5. Αρχαία και βυζαντινή κληρονομιά  

Γνωρίστε τη βυζαντινή κληρονομιά του νησιού στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής. Δοκιμάστε γλυκό του κουταλιού και λεμονάδα στο καφενείο Μελίστακτο (τηλ. 6972-601190), δίπλα στην πηγή. Συνεχίστε προς τον ναό του Ποσειδώνα (πάντα ανοιχτός χωρίς είσοδο), εξερευνώντας την πευκόφυτη ενδοχώρα.

6. Βαρκάδα για μπάνιο

Με λάντζα, η οποία αναβιώνει ως τρόπος θαλάσσιας μετακίνησης στο νησί, θα πάτε στην παραλία της Αλυκής για μπάνιο. Το μοναδικό ταβερνάκι έχει πολύ καλή κουζίνα με εξαιρετικό λάδι και άλλα προϊόντα της οικογένειας.

7. Παιχνίδια στο κύμα

Σχολές θαλάσσιων σπορ υπάρχουν στο Ασκέλι. Οι αθλητές θα γνωρίζετε ήδη το διεθνούς φήμης ναυταθλητικό κέντρο Passage απέναντι από τον Πόρο, στο Δρεπάνι.

8. Πού θα… γλυκαθείτε

Είναι τόσο μικρός ο Πόρος, που σε μία μόλις ώρα έχετε κάνει τον γύρο του νησιού. Επιστρέφοντας θα δοκιμάσετε το χειροποίητο παγωτό του Δάγκλη στην πλατεία Καραμάνου και σιροπιαστά από το Γλύκισμα.

Summer Holidays © Copyright © 2014 - 2022 All rights reserved.

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled.