Η Αμοργός έκανε πρώτη την παρουσίαση, από τις 6 φετινές των τιμώμενων περιοχών που εντάχθηκαν στο Ελληνικό Πρωινό. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης HORECA 2017, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, μια μεγάλη ομάδα από Αμοργιανούς ήρθαν στην πρωτεύουσα για να μεταφέρουν τα αρώματα και τις γεύσεις του διαλεκτού νησιού.
Τα εδέσματα που παρουσιάστηκαν στο Ελληνικό Πρωινό Αμοργού ήταν:
Χρησιμοποιήθηκαν τα τοπικά προϊόντα αρκετών αμοργιανών παραγωγών όπως από:
το “Κελάρι” με την βιολογική φάβα του Ευάγγελου Φαβιανού, το λάδι, ελιές και κάπαρη, το «Βοτανικό Πάρκο Αμοργού» και το ζαχαροπλαστείο «Μέλι και κανέλλα» με τα ρυζόγαλα, τις μπάρες δημητριακών, κουραμπιέδες και το μέλι.