ΑΜΟΡΓΙΑΝΕΣ

ΓΕΥΣΕΙΣ

Η Αμοργός δείχνει τις ομορφιές της στην HORECA 2017

Η Αμοργός έκανε πρώτη την παρουσίαση, από τις 6 φετινές των τιμώμενων περιοχών που εντάχθηκαν στο Ελληνικό Πρωινό. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης HORECA 2017, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, μια μεγάλη ομάδα από Αμοργιανούς ήρθαν στην πρωτεύουσα για να μεταφέρουν τα αρώματα και τις γεύσεις του διαλεκτού νησιού.

Τα εδέσματα που παρουσιάστηκαν στο Ελληνικό Πρωινό Αμοργού ήταν:

  • σπιτικές μαρμελάδες (καρπούζι, πορτοκάλι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ),
  • κρίθινα ελιόψωμα και σταφιδόψωμα, κρίθινα παξιμάδια, αμοργιανός παύλος (ντακάκια).
  • παστέλια με κύμινο πάνω σε λεμονόφυλλο, λουκούμια, ψημένη ρακί από τον Αντώνη Βεκρή της εταιρείας Αμόργιον,
  • παραδοσιακά τυριά Αμοργού ( μελίχλωρο, μαλάκα) από τον τυροκόμο Βλαβιανό Γιώργο και ξερό κεφαλοτύρι από το τυροκομείο του Σταμάτη Σίμου.
  • εδέσματα: ξεχώρισαν οι φαβοκεφτέδες με μάραθο που συνοδευτηκαν από πέστο αμοργιανής κάπαρης (έμπνευση του σεφ Ηλία Βεκρή), παραδοσιακά γιαπράκια με λαχανίδες (Ευαγγελία Ρούσσου), παραδοσιακή φάβα, παραδοσιακά πιτάκια με τυρί και άγρια χόρτα.
  • και τέλος γλυκά: παστέλι με κύμινο, ρυζόγαλο, λουκουμάδες, λουκούμια, τηγανίτες με μέλι, μεθυσμένα αμοργιανά, μπάρες δημητριακών με μέλι, αυγά αμοργιανά, σφουγκάτο, σύκα και ξεροί καρποί.

Χρησιμοποιήθηκαν τα τοπικά προϊόντα αρκετών αμοργιανών παραγωγών όπως από:

το “Κελάρι” με την βιολογική φάβα του Ευάγγελου Φαβιανού, το λάδι, ελιές και κάπαρη, το «Βοτανικό Πάρκο Αμοργού» και το ζαχαροπλαστείο «Μέλι και κανέλλα» με τα ρυζόγαλα, τις μπάρες δημητριακών, κουραμπιέδες και το μέλι.

Summer Holidays © Copyright © 2014 - 2022 All rights reserved.

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled.